Poulet Chasseur (Jagerskip)

Poulet Chasseur (Jagerskip)

Poulet Chasseur (Jagerskip)

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 braadkip van 1 1/2-2 kg
100 gr champignons
250 gr prei
1 dl witte wijn
2 dl kippenfond of -bouillon
3 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels gehakte dragon
3 eetlepel gehakte peterselie
50 gr boter
2 eetlepels olijfolie
bloem

Bereiden

Verdeel de kip in stukken en braad die in de helft van de olijfolie en de
boter lichtbruin en bijna gaar.
Haal de stukken kip uit de pan en voeg de rest van boter en olie toe.
Maak het vet goed heet en ‘rooster‘ de in heel fijne plakjes verdeelde
champignons daarin kort maar hevig: maak ze niet te bruin!
Voeg vervolgens de fijngesneden prei toe en zet het vuur laag.
Schenk het meeste vet uit de pan, doe wat bloem in de pan en schud alles
even om.
Voeg de wijn, de fond en de tomatenpuree toe en laat alles sudderen tot de
prei gaar is.
Voeg tot slot de stukken kip weer toe en stoof die in de saus langzaam
gaar.
Strooi er op het laatst de dragon over en laat nog 1 minuut door
pruttelen.
Serveer de saus over de kip en strooi er ruim peterselie over.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus