Verdeel de kip in stukken en braad die in de helft van de olijfolie en de
boter lichtbruin en bijna gaar.
Haal de stukken kip uit de pan en voeg de rest van boter en olie toe.
Maak het vet goed heet en ‘rooster‘ de in heel fijne plakjes verdeelde
champignons daarin kort maar hevig: maak ze niet te bruin!
Voeg vervolgens de fijngesneden prei toe en zet het vuur laag.
Schenk het meeste vet uit de pan, doe wat bloem in de pan en schud alles
even om.
Voeg de wijn, de fond en de tomatenpuree toe en laat alles sudderen tot de
prei gaar is.
Voeg tot slot de stukken kip weer toe en stoof die in de saus langzaam
gaar.
Strooi er op het laatst de dragon over en laat nog 1 minuut door
pruttelen.
Serveer de saus over de kip en strooi er ruim peterselie over.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |